Liverpool-aanvaller Luis Suarez is in de Engelse Premier League verkozen tot speler van het jaar.

De voormalig Ajacied was samen met vijf andere spelers genomineerd voor de ereprijs.

Zijn ploeggenoten Steven Gerrard en Daniel Sturridge, Chelsea-speler Eden Hazard, Yaya Touré van Manchester City en Southampton-speler Adam Lallana waren ook in de race voor de award. Hazard ontving de prijs voor talent van het jaar.

Alle genomineerden zijn tevens opgenomen in het elftal van het jaar in de Engelse competitie. Daarin zijn Liverpool en Chelsea met drie spelers hofleverancier.

Met zijn titel volgt Suarez Gareth Bale op, die vorig jaar als speler van Tottenham Hotspur tot speler van het jaar werd gekozen. De Welshman speelt momenteel voor Real Madrid.

30 goals

Suarez heeft dit seizoen een groot aandeel in het succes van de huidige koploper van de Premier League. De Uruguayaan was in competitieverband tot dusver 30 keer trefzeker en leverde 12 assists.

Hij was daarmee de eerste speler in alle competities die dit seizoen de grens van 30 goals haalde, ondanks dat de Uruguayaan de eerste zes competitiewedstrijden moest missen door een schorsing.

Suarez speelt sinds 2011 voor Liverpool. Daarvoor kwam hij drieënhalf seizoen uit voor Ajax, dat hem na een seizoen had overgenomen van FC Groningen.

Elftal van het jaar: Petr Cech (Chelsea); Seamus Coleman (Everton), Vincent Kompany (Manchester City), Gary Cahill (Chelsea), Luke Shaw (Southampton); Eden Hazard (Chelsea),Yaya Touré (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Lallana (Southampton); Luis Suarez (Liverpool) en Daniel Sturridge (Liverpool).