Ronald Koeman nam zondag met een glimlach voorlopig afscheid van De Kuip. Toch denkt de coach van Feyenoord dat de club pas echt terug is als de titel weer wordt binnengehaald.

"Ik wens Feyenoord succes en hoop dat de volgende stap gemaakt kan worden. Een titel zou de club pas helemaal terugbrengen", aldus Koeman na het veiligstellen van de tweede plaats.

De geboren Zaandammer kwam als speler ook al uit voor Feyenoord en zou best nog eens kunnen terugkeren bij de Rotterdammers. "Ik sluit dat zeker niet uit. Ik ga op een dusdanig prettige wijze weg dat het zou kunnen."

Over zijn toekomst doet Koeman pas na het seizoen uitspraken. "Ik heb gezegd dat ik me eerst op Feyenoord wil focussen en dan pas met mijn manager ga praten. Als ik dat zeg, moet ik ook niet in gesprek gaan met clubs. Dan lul ik uit mijn nek en daar houd ik niet van."

De 51-jarige Koeman benadrukte nogmaals dat er nog geen concreet aanbod ligt en dat hij Feyenoord in ieder geval wil verruilen voor een buitenlandse club.

Hij zei onlangs dat FC Barcelona best bij hem mag aankloppen als Gerardo Martino zou vertrekken uit Camp Nou.

Clasie

Aanvoerder Jordy Clasie hoopt dat Koeman die stap kan maken. "Hij wordt veel gelinkt aan Barcelona en dat zou natuurlijk geweldig zijn. Ik gun het hem van harte."

Ook Daryl Janmaat ziet Koeman wel in Catalonië terechtkomen. "Ze hebben natuurlijk een grote vijver om uit te vissen, maar hij is daar een grote naam en het zou mooi zijn als hij kandidaat is."

Aangeslagen Clasie: 'Ik ga alles van Koeman missen'

Emotionele Koeman neemt afscheid van De Kuip