Feyenoord heeft zich zondag verzekerd van de tweede plaats in de eredivisie. De ploeg van trainer Ronald Koeman versloeg SC Cambuur in De Kuip met 5-1.

Ruud Vormer, Tony Vilhena (twee keer), Graziano Pellè en Jean-Paul Boëtius waren trefzeker voor de Rotterdamse club. Martijn Barto scoorde voor Cambuur.

Feyenoord mag als nummer twee volgend seizoen meedoen aan de voorronde van de Champions League.

Na een combinatie met Pellè schoot Vormer Feyenoord in de 23e minuut op voorsprong.Cambuur was daarvoor al twee keer in de buurt van een treffer geweest.

Vlak voor rust maakte Cambuur-aanvaller Barto de gelijkmaker op aangeven van Jody Lukoki.

Feyenoord-huurling Elvis Manu werd al na een half uur gewisseld bij Cambuur, omdat hij volgens assistent-trainer Jan Bruin niet in de wedstrijd zat. Even daarvoor miste Manu een grote kans alleen voor Feyenoord-keeper Kostas Lamprou.

Lamprou stond in het doel bij Feyenoord omdat eerste keeper Erwin Mulder niet voldoende hersteld was van een schouderblessure.

Vilhena

Uit een corner van Vormer kopte Vilhena de Rotterdammers vier minuten na rust weer op voorsprong.

Feyenoord kwam daarna niet meer in de problemen. Invaller Boëtius miste alleen voor Cambuur-keeper Harm Zeinstra een grote kans om de voorsprong te vergroten.

Pellè tekende achttien minuten voor tijd voor zijn vijftigste doelpunt in de eredivisie. De Italiaan kopte bij de eerste paal de bal binnen na een corner van Vormer.

Vilhena maakte in de 87e minuut zijn tweede treffer van het duel. Na een knappe pass van de goed spelende Vormer faalde hij niet oog in oog met Zeinstra.

Boëtius zorgde een paar minuten later voor de mooiste treffer van de middag. De aanvaller schoot de bal van buiten het strafschopgebied in de kruising.

Na het duel nam Koeman afscheid van het publiek in de Kuip. De trainer vertrekt na drie jaar bij Feyenoord. Fred Rutten volgt hem na dit seizoen op.

Aangeslagen Clasie: 'Ik ga alles van Koeman missen'

Emotionele Koeman neemt afscheid van De Kuip