Bram Tankink verwacht dat Bauke Mollema zondag goed gaat presteren in Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van Belkin liet woensdag met een vierde plaats in de Waalse Pijl zijn topvorm zien.

"Hij rijdt de laatste tijd goed en kan zeker het podium halen", aldus Tankink tegen NU.nl. Voor de wegkapitein van Belkin zijn er twee uitgesproken favorieten voor de winst.

"Alejandro Valverde en Philippe Gilbert zijn voor mij de grote favorieten en Mollema komt daar net achter. Het vertrouwen in Bauke binnen de ploeg is groot."

De Nederlandse formatie is tevreden over het seizoen tot nu toe. "De sfeer is uitermate goed. De ploegleiding is goed bezig en pikt de signalen vanuit de renners prima op."

Pittig

De 35-jarige Tankink had met de E3 Prijs, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race een overvol programma. De Tukker is dan ook gelukkig dat het voorjaar er bijna op zit.

"Het was wel pittig hoor. Ik denk dat er maar twee of drie renners zijn die dit programma ook hebben gereden. Na de Amstel lag ik er echt helemaal af. De vermoeidheid is inmiddels zeker aanwezig, ik ben blij dat er straks een rustperiode aankomt."

Daarna zal Tankink zich rustig voorbereiden op onder meer de Tour de France, waar hij ongetwijfeld opnieuw de wegkapitein van Belkin zal zijn. "Pff, daar ben ik nog niet mee bezig hoor. Eerst Luik, daar moeten we er staan in de finale."

Volg hier de liveticker van Luik-Bastenaken-Luik

Alles wat u moet weten over Luik-Bastenaken-Luik