Real Madrid heeft zaterdag aansluiting gehouden bij koploper Atletico Madrid. De ploeg van Carlo Ancelotti was in het eigen Bernabeu te sterk voor Osasuna: 4-0.

Fulham leidde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Hull City een kwartier voor tijd nog met 2-0. In de slotfase kwamen de bezoekers echter toch nog op gelijke hoogte: 2-2.

Daardoor bleef de Londense club onder de degradatiestreep hangen, op de 18e plaats.

Doelman Maarten Stekelenburg zag op de bank nam Fulham na rust afstand nemen van Hull City, dat nog niet helemaal veilig is. Ashkan Dejagah en Fernando Amorebieta kwamen in het eerste kwartier na de rust kort achter elkaar tot scoren.

Door doelpunten van Nikica Jelavic en Shane Long verspeelde de thuisclub alsnog kostbare punten in het gevecht om lijfsbehoud.

Everton

Everton bleefde een dramatische middag. De ploeg van manager Roberto Martinez ging met 2-0 onderuit bij Southampton, opvallend genoeg door twee eigen doelpunten.

De club uit Liverpool dreigt daardoor naast een plek in de Champions League te grijpen.

Bij winst op Southampton had Everton de vierde plek, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League, weer overgenomen van Arsenal.

Binnen een minuut passeerde Antolin Alcaraz echter op ongelukkige wijze al zijn eigen doelman Tim Howard en in de 31e minuut deed Seamus Coleman hetzelfde (2-0).

Door die nederlaag blijft Everton de nummer vijf van de Premier League, met een punt minder dan Arsenal, dat maandag tegen Newcastle United speelt.