Robin Haase is er niet in geslaagd de finale van het ATP-toernooi in Boekarest te bereiken. De Hagenaar ging tegen Lukas Rosol nog wel voortvarend van start, maar werd uiteindelijk in drie sets verslagen: 6-3, 3-6 en 2-6.

Haase had de laatste vier in de Roemeense hoofdstad bereikt dankzij zeges op Michail Joezjny en Denis Istomin.

Rosol blijft door zijn overwinning in de race om het graveltoernooi voor het tweede jaar op rij te winnen. De Tsjech is de nummer 43 van de wereld, Haase staat zeven plaatsen lager.

De nummer vijftig van de wereldranglijst speelde tegen Rosol een sterke eerste set, waarin hij zich na een vroege break herstelde. Hij begon ook voortvarend aan de tweede set door meteen de servicegame van zijn tegenstander te winnen, maar daarna kwam Rosol steeds beter in de wedstrijd en raakte Haase de controle kwijt.

In de finale neemt Rosol het op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov. De nummer één van de plaatsingslijst won tegen Gaël Monfils vijf van de eerste zes games, waarna hij zijn Franse tegenstander zag opgeven.

Haase speelde in Boekarest voor het eerst zonder zijn Spaanse coach Marcos Gorriz, met wie hij kortgeleden de samenwerking verbrak.