Ajax kreeg zondag in de bekerfinale tegen PEC Zwolle een gevoelige tik te verwerken. Maar volgens Kolbeinn Sigthorsson is de knop inmiddels om bij de Amsterdammers richting de eventuele kampioenswedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo.

"De afgelopen dagen zag ik de scherpte weer op de training. Ik denk dat we in de juiste mood zijn om zondag de titel te pakken", aldus Sigthorsson in een interview met NU.nl.

"We hebben dit seizoen bovendien laten zien dat we ons goed kunnen herstellen na een dramatisch resultaat," verwijst de IJslander onder meer naar de 4-0 overwinning op AZ nadat een paar dagen eerder met 3-0 van Red Bull Salzburg was verloren.

Met de twee nederlagen tegen Salzburg schaart Sigthorsson het 5-1 verlies tegen PEC bij de slechtste wedstrijden van Ajax dit seizoen. "Daarom is het ook lastig om er één ding uit te pikken waar we het hebben laten liggen in De Kuip."

"Werkelijk alles ging fout, terwijl PEC top speelde. En dan wordt het 5-1. Zondagavond bij terugkeer in de Arena hebben we er meteen over gesproken. Het mag niet weer gebeuren, daar is iedereen het bij Ajax over eens."

Vader

Maandag en dinsdag was de selectie van Ajax vrij. Waar een aantal ploeggenoten uit schaamte die dagen liever binnen bleef, had de 24-jarige spits minder moeite om de afstraffing in de bekerfinale van zich af te zetten.

"Ik ben maandag namelijk vader geworden van een dochtertje. Echt fantastisch. Dus maandag was gewoon een hele mooie dag voor me. En dinsdag ook nog. Mijn ploeggenoten zeiden ook: van ons allemaal heb jij het veruit het makkelijkst gehad om de nederlaag te verwerken."

Lees het volledige interview met Sigthorsson waarin hij ook spreekt over zijn ontwikkeling en zijn toekomst bij Ajax.