Bondscoach Louis van Gaal vertrekt na het WK voetbal in Brazilië van deze zomer naar Manchester United. 

Volgens De Telegraaf heeft de 62-jarige trainer vrijdagavond laat een akkoord bereikt met de Engelse topclub over een meerjarig miljoenencontract.

Van Gaal zal onmiddellijk na de uitschakeling van het Nederlands elftal in dienst treden van de Engelse topclub. Hij voerde de afgelopen dagen onderhandelingen in de Portugese Algarve, waar hij een villa bezit.

Bij die gesprekken waren een van de broers Glazer, de eigenaren van de club, directeur Ed Woodward en een advocaat aanwezig.

David Moyes

United moest op zoek naar een nieuwe trainer omdat het de Schot David Moyes deze week ontsloeg. Die volgde begin dit seizoen zijn illustere landgenoot Sir Alex Ferguson op, maar de prestaties vielen tegen.

In de competitie staat de regerend kampioen slechts op de zevende plek en in de Champions League en de FA Cup werd de ploeg voortijdig uitgeschakeld. Van Gaal moet gaan bouwen aan een nieuw elftal en krijgt daarvoor 100 miljoen aan transfergeld tot zijn beschikking.

Ryan Giggs, nog actief als speler dit seizoen, fungeert tot het eind van dit seizoen als interim-trainer bij de club van Robin van Persie en Alexander Büttner.

United heeft niets te melden op het trainersfront. Dat zei een woordvoerder van de Engelsen in diverse Britse media. "Er is niets te melden. We hebben geen nieuwe coach gecontracteerd. Zodra er nieuws is op dat front, zullen we dat naar buiten brengen.''