FC Volendam heeft op de slotdag van de Jupiler League naast een plek in de play-offs gegrepen.

De ploeg van trainer Hans de Koning ging vrijdag hard onderuit bij VVV-Venlo en duikelde daardoor van de zevende naar de negende plaats in de Jupiler League.

De nummers twee tot en met acht gaan samen met Sparta Rotterdam (vervangend periodekampioen) de play-offs in, waarin ze met de nummers zestien en zeventien van de eredivisie strijden om twee plekken op het hoogste niveau.

Volendam greep vorig jaar tijdens de laatste speelronde naast de titel in de Jupiler League en moest vrijdag weer een teleurstelling incasseren.

De Noord-Hollandse ploeg zou bij een gelijkspel in Venlo verzekerd zijn van de play-offs, maar kreeg met 4-0 klop en zag De Graafschap en Fortuna Sittard passeren.

De andere deelnemende ploegen aan de strijd om promotie naar de eredivisie zijn FC Dordrecht, Excelsior, FC Den Bosch, VVV en FC Eindhoven.

Doelsaldo

Fortuna Sittard speelde met 1-1 gelijk bij FC Emmen en hield Volendam op doelsaldo onder zich (+14 om -4). De Graafschap klopte Jong Ajax met 2-0 door twee treffers van Vincent Vermeij, die voor de winterstop nog bij de Amsterdammers speelde.

De 'Superboeren' eindigden daardoor na een roerig seizoen nog als zevende in de Jupiler League, net onder FC Eindhoven dat tegen de amateurs van hekkensluiter Achilles'29 afsloot met een overwinning: 1-2.

Het noodweer zorgde vrijdag voor oponthoud in de Jupiler League. De wedstrijden Excelsior - FC Oss, Almere City FC - Willem II en Telstar - Jong FC Twente lagen enige tijd stil vanwege het onweer.

Willem II

Kampioen Willem II, dat zich maandag voor eigen publiek al verzekerde van de titel, boekte na alle festiviteiten nog een zwaarbevochten zege in Almere: 1-2. Niek Vossebelt maakte het winnende doelpunt voor de Tilburgers, die volgend seizoen weer in de eredivisie uitkomen.

De Zuid-Hollandse regioderby tussen FC Dordrecht en Sparta eindigde in 0-0. De Rotterdamse ploeg is na een dramatisch jaar weliswaar slechts als zestiende geëindigd in de Jupiler League, maar mag als vervangend winnaar van de tweede periode toch proberen in de play-offs nog iets van het seizoen te maken.

FC Dordrecht ontmoet VVV-Venlo in play-offs