Trainer Frank de Boer staat achter het besluit van Ajax om supporters van supportersgroep Vak 410 niet toe te laten tot de mogelijke kampioenswedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo.

"Het is een beslissing van de directie geweest en ik schaar mij achter de directie", aldus De Boer vrijdag op de persconferentie. "Er zullen nog genoeg supporters overblijven om het kampioensfeest mee te vieren in Almelo."

De maatregel om leden van Vak 410 te weren werd genomen naar aanleiding van de met 5-1 verloren bekerfinale van de Amsterdammers tegen PEC Zwolle. De eindstrijd werd tijdelijk gestaakt nadat Ajax-supporters grote hoeveelheden vuurwerk op het veld gooiden.

Volgens De Boer speelt de discussie over de supportes geen grote rol in de aanloop naar het duel met Heracles. "Natuurlijk krijg ik er wel het een en ander van mee, maar het zijn toch randzaken voor mij en de spelers. Wij hebben ons vooral beziggehouden met de wedstrijd tegen Heracles."

Bijsmaak

De nederlaag tegen PEC zorgde bij De Boer wel voor een vervelende bijsmaak in de aanloop naar zondag. Maar het gaat hem te ver om te spreken van een smet op het kampioenschap. 

"We willen zoveel mogelijk prijzen winnen en als je zo dichtbij een prijs bent, dan is het heel vervelend als het niet lukt. En je kunt een keer verliezen, maar 5-1 is wel erg overdreven. Toch blijft het kampioenschap verreweg het belangrijkste."

"Nadat de groep twee dagen vrij was, ging de focus daarom ook weer op Heracles. En natuurlijk spookt de 5-1 dan nog door je hoofd, maar je verandert er niets meer aan. Ik heb ook tegen de spelers gezegd dat ze het om moeten zetten in iets positiefs. Ze moeten dat nare gevoel niet nog een keer willen voelen en dat moet ze zoveel energie geven dat ze zondag de titel pakken."

Gelijkspel

Om die titel veilig te stellen heeft Ajax zondag aan een puntje genoeg in Almelo. Heracles heeft op zijn beurt aan een punt genoeg om verzekerd te zijn van nog een jaar eredivisievoetbal. Maar dat heeft volgens De Boer niet tot gevolg dat Ajax in eerste instantie genoegen neemt met een gelijkspel.

"Ik verwacht twee aanvallend ingestelde teams, die beiden voor de winst gaan. Maar als het een kwartier voor tijd gelijk staat, dan kan het balletje weleens een paar keer naar achteren en heen en weer gaan."

Bekijk de beelden:

Moisander niet op tijd fit voor duel met Heracles