Ronald Koeman durft ook na de duidelijke nederlaag van Ajax in de bekerfinale tegen PEC Zwolle niet meer te dromen van de titel.

"Het zou wel heel gek zijn als we nog kans maken. Ajax gaat echt wel een puntje pakken in die laatste twee duels", aldus de coach van Feyenoord.

"Je weet het natuurlijk nooit. Ik ben weleens op de laatste speeldag kampioen geworden en zou er uiteraard geen problemen mee hebben als dat weer gebeurt."

Ajax heeft na 32 wedstrijden 69 punten, zes meer dan Feyenoord. De Amsterdammers treffen zondag Heracles in Almelo en volgende week NEC in de eigen Arena. 

Feyenoord speelt eerst thuis tegen Cambuur en volgende week uit tegen AZ. Koeman mist zondag alleen de geschorste Lex Immers, de rest van zijn selectie is beschikbaar.

Vertrek

De Rotterdammers kunnen tegen de Friezen bij de laatste wedstrijd van de vertrekkende Koeman in De Kuip de tweede plaats veiligstellen. Dat is de plek waar de coach zich op richt.

"We moeten ons richten op de dingen waar we zelf invloed op hebben en die strijd willen we zo snel mogelijk beslissen."

De tweede plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Koeman ziet dat als een goede prestatie, al beseft hij dat Feyenoord een ideale kans heeft laten liggen om kampioen te worden.

"We hebben vaker in het seizoen gedacht dat we kansen hebben verspeeld. Daarna zijn we voor de tweede plek gegaan en het is een compliment voor iedereen waard als die missie slaagt. Als dat lukt, hebben we het maximale eruit gehaald."

Koeman: 'Kongolo waarschijnlijk optie voor WK'