Niklas Moisander zal zondag niet meespelen bij Ajax in het duel bij Heracles Almelo. De Finse verdediger is niet fit genoeg.

Dat maakt coach Frank de Boer vrijdag bekend op de persconferentie voor de wedstrijd waarin Ajax kampioen kan worden. De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg in Almelo.

Moisander kwakkelt al enkele weken met een knieblessure, maar stond vorige week in de KNVB-bekerfinale tegen PEC Zwolle (5-1 verlies) weer in in de basis. 

Na afloop gaf de reserve-aanvoerder, die na 54 minuten vervangen werd, toe dat hij waarschijnlijk beter niet had kunnen spelen.

Revanche

Naast Moisander mist Ajax in Almelo ook de al langer geblesseerden Viktor Fischer en Siem de Jong. De Boer gaf aan dat hij ondanks de zware nederlaag tegen Zwolle niet te veel zal wijzigen in zijn elftal. "Ik wil de meeste jongens de kans geven om revanche te nemen."

De Boer zal zijn basisformatie voor het duel in Almelo niet helemaal overhoop gooien. Hij speelt wel met de gedachte Christian Poulsen een basisplaats te geven. "Die weet in zulke duels wel waar het om gaat'', zegt de coach. "Ik heb wel aan hem gedacht.''

Heracles

Heracles, dat nog niet helemaal veilig is, mist zeven spelers tegen Ajax. Ben Rienstra, Thomas Bruns, Bryan Linssen en Bart Schenkeveld zijn geschorst, terwijl Jeroen Veldmate (liesstreek), Oussama Tannane (enkel) en Dario Vujicevic (voet) nog geblesseerd zijn.

Coach Jan de Jonge hoopt te kunnen voorkomen dat Ajax tegen zijn ploeg kampioen wordt.

"Als wij het met z'n allen op kunnen brengen om Ajax achter de broek aan te zitten dan kunnen we het ze lastig maken'', stelde hij vast. "Als je Ajax laat voetballen heb je een probleem.''