De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek begonnen naar een mogelijk speelverbod van Kevin Brands (Telstar) en Ryan Sanusi (FC Oss) in de eerste divisieduels met Willem II.

Zowel Brands als Sanusi is dit seizoen verhuurd door de Tilburgers.

Aanleiding voor het onderzoek van de aanklager betaald voetbal zijn uitspraken in de media over afspraken tussen clubs dat de verhuurde spelers niet mogen uitkomen in duels met Willem II. Dergelijke afspraken zijn niet toegestaan door de KNVB.

Telstar-trainer Marcel Keizer meldde vorige week in een interview dat Brands niet zou mogen worden opgesteld in de wedstrijd tegen Willem II van maandag.

Reactie

Ook rond het duel FC Oss-Willem II van begin maart zijn uitspraken gedaan door betrokkenen dat Sanusi niet zou mogen spelen in wedstrijden tegen de Tilburgers.

In het kader van het vooronderzoek zullen de betrokken trainers een reactie moeten geven. Dit kunnen zij tot dinsdag 29 april doen.

"Wij hebben helemaal niets verkeerd gedaan'', zegt Willem II-directeur Berry van Gool tegenover Voetbal International. "Dit hele verhaal wordt naar ons idee opgeklopt. Het wordt groter gemaakt dan het is."

Willem II kroonde zich maandag tot kampioen in de Jupiler League.