Ryan Giggs is vereerd dat de clubleiding van Manchester United hem vroeg om het seizoen af te maken als interim-trainer.

"Ik ben nog nooit zo trots geweest", vertelt de 40-jarige Welshman in gesprek met Manchester United TV. "Sinds mijn veertiende zit ik al bij deze club."

De 'Red Devils' ontsloegen dinsdag David Moyes, die medio 2013 de legendarische Alex Ferguson opvolgde.

"Toen directeur Ed Woodward me vroeg om het seizoen af te maken op interim-basis aarzelde ik geen seconde", aldus Giggs, die ook actief blijft als speler. "Ik vertrouw alle spelers, ik weet waartoe iedereen in staat is."     

Manchester United, dat de zevende plaats bezet in de Premier League en is uitgeschakeld in de race om een Champions League-ticket, neemt het zaterdag op tegen Norwich City.

"Ik ben wel een beetje nerveus, tegelijkertijd kan ik niet wachten tot de wedstrijd begint", stelt Giggs.

Frustrerend

Giggs gaf vrijdag ook zijn eerste persconferentie in zijn nieuwe functie. "Ik concentreer me op de resterende vier wedstrijden van het seizoen. Wat er daarna gebeurt, zie ik wel. Het belangrijkste is het duel van zaterdag."

De Welshman bevestigde dat hij beschikbaar blijft als speler. "Ik heb mezelf net een vijfjarig contract gegeven", grapte hij. "Deze week heb ik niet veel getraind, maar ik ben nog steeds inzetbaar."

"We zijn bezig aan een frustrerend seizoen. Het positieve gevoel moet terug. De mensen moeten weer lachen. Ik wil doelpunten en tackles zien."

Bij de Engelse bookmakers is Louis van Gaal de favoriet om volgend seizoen als manager van Manchester United te fungeren.