De vertraging bij de bouw van de stadions voor het wereldkampioenschap in Brazilië leidt tot onduidelijkheid over het aantal beschikbare kaarten. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA donderdag laten weten. 

Drie stadions zijn nog steeds niet gereed. Daardoor is er onduidelijkheid over hoeveel supporters zij deze zomer kunnen huisvesten.

Het gaat om de stadions in Sao Paulo, Curitiba en Cuiaba. Nederland speelt op 23 juni in Sao Paulo de groepswedstrijd tegen Chili.

''We weten niet hoeveel kaarten er zullen zijn omdat we niet weten hoeveel stoelen er in deze stadions komen'', zei Thierry Weil, directeur marketing van de FIFA. ''We hebben nu zeven procent van de tickets achter gehouden tot we weten hoeveel plekken er beschikbaar zijn.''

Uitverkocht

Afgelopen week maakte de FIFA nog bekend dat alle duels van Oranje waren uitverkocht. Uit de nieuwe berichtgeving van de wereldvoetbalbond blijkt echter dat er een mogelijkheid is dat er later nog toegangsbewijzen voor de wedstrijd tegen Chili op de markt komen.

Vorig jaar december hadden de twaalf stadions al gereed moeten zijn. Bij de Confederations Cup vorig jaar juni konden zes arena's worden gebruikt. De FIFA hoopt half mei duidelijkheid te hebben zodat de last-minute verkoop kan beginnen.