De Atlanta Hawks hebben in de eerste ronde van de play-offs in de NBA verrassend een 2-1 voorsprong genomen tegen de Indiana Pacers.

De nummer acht van de reguliere competitie in de Eastern Conference won donderdagavond met 98-85 van de nummer één van de reguliere competitie.

Atlanta zegevierde zaterdag al in het eerste duel (101-93), waarna de Pacers de stand dinsdag in evenwicht brachten (101-85).

Net als in de vorige twee duels viel in de derde wedstrijd in het derde kwart de beslissing. De Hawks liepen in deze periode uit en consolideerden de marge in de slotfase.

Productief

Jeff Teague was met 22 punten de meest productieve man aan de zijde van Atlanta. Naarmate de wedstrijd vorderde, bracht ook Kyle Korver (uiteindelijk 20 punten) de Indiana-defensie steeds vaker in verlegenheid.

Bij de Pacers maakte Lance Stephenson de meeste punten: 21. Luis Scola noteerde 17 punten.

Sinds 2003 is Indiana het vijfde als eerste geplaatste team dat in de eerste ronde van de play-offs op een 2-1 achterstand is gezet. Drie van de vier voorgaande keren strandde het favoriete team.

Grizzlies

De Memphis Grizzlies leiden met 2-1 tegen de Oklahoma City Thunder dankzij een zege na verlenging in de derde wedstrijd: 98-95.

De Grizzlies gaven in het vierde kwart een voorsprong van 10 punten weg, maar hervonden zich net op tijd in de overtime.

Kevin Durant en Russell Westbrook lieten beiden 30 punten aantekenen namens Thunder. Mike Conley noteerde 20 punten voor Memphis, waarvan vijf in de verlenging.

Clippers

In de serie tussen de Los Angeles Clippers en de Golden State Warriors staat het 2-1 voor de Clippers, die het derde duel met 98-96 wonnen.

Sterspeler Blake Griffin had met 32 punten en acht rebounds een groot aandeel in de zege van de ploeg uit Los Angeles. Klay Thompson maakte 26 punten voor de Warriors.

De eerste club die vier zeges boekt in een serie plaatst zich voor de volgende ronde in de play-offs.

Overzicht NBA: Play-offteams in Eastern Conference​

Overzicht NBA: Play-offteams in Western Conference