Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben donderdag met een zege in Manchester hun topposities in de Premier League darts succesvol verdedigd.

Leider en titelverdediger Van Gerwen won van Dave Chisnall (7-4) en kwam op 20 punten, Van Barneveld volgt na een zege op Adrian Lewis (7-3) op één punt.

'Barney' liep tegen 'Jackpot' snel uit naar een voorsprong van 4-1 en gaf dat voordeel niet meer prijs. Hij beëindigde de partij met een 11-darter en een gemiddelde van ruim 104 punten per drie pijlen.

Lewis bleef ver achter met ruim 89 punten per beurt. Van Barneveld, die vorig weekeinde nog flauwviel en in het ziekenhuis belandde, boekte zijn zevende zege in de prestigieuze competitie. Hij leed in 13 partijen slechts één nederlaag.

Van Gerwen

Wereldkampioen Van Gerwen noteerde zijn negende zege, tegenover tweemaal een gelijkspel en twee nederlagen. Chisnall bleef lang bij en nam een kleine voorsprong van 4-3, maar daarna snelde 'Mighty Mike' ervandoor.

De Brabander won vier legs op rij en sloot af met een gemiddelde van 99,5 punten per beurt.

Phil Taylor sleepte ternauwernood een punt binnen tegen Gary Anderson (6-6), die ook gelijkspeelde tegen landgenoot en hekkensluiter Robert Thornton (6-6).

Taylor en Anderson hebben 14 punten, waarbij de Schot een partij meer heeft gespeeld. Thornton verloor het tweede Schotse onderonsje van Peter Wright (7-5), die met 15 punten derde staat.