Belkin verschijnt zondag met drie Nederlanders aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Bauke Mollema is de kopman van de Nederlandse formatie.

De Groninger, die woensdag knap vierde werd in de Waalse Pijl krijgt ondersteuning van onder anderen Bram Tankink en Martijn Keizer. 

De Australiërs Jack Bobridge en David Tanner, de Fransman Jonathan Hivert, De Duitser Paul Martens en de Noor Lars Petter Nordhaug completeren de selectie.

Ploegleider Merijn Zeeman verwacht veel van zijn renners. "We hebben heel bewust naar deze periode toegewerkt. De afgelopen wedstrijden hebben ons veel vertrouwen gegeven." 

"De jongens zijn duidelijk in goeden doen. De finale is dit jaar iets lastiger en de koers zal waarschijnlijk eerder hard worden gemaakt. Dat is een voordeel als je goed bent en Bauke is top."

In vorm

Mollema heeft door zijn goede prestaties in de Gold Race (zevende) en de Waalse Pijl (vierde) vertrouwen in een succesvolle afsluiting van het voorjaarsdrieluik.

''Het ging de afgelopen wedstrijden lekker en Luik ligt me nog iets beter dan de Amstel en de Waalse Pijl. Ik had denk ik wat koersen nodig om in mijn ritme te komen dit jaar, maar ik ben op dit moment sterker dan ik ooit geweest ben in deze periode'', aldus Mollema.