Hein Otterspeer heeft een principeakkoord bereikt met BrandLoyalty om komend seizoen voor de ploeg van coach Jac Orie te schaatsen.

De 25-jarige sprinter bevestigt dit woensdagavond aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving van de NOS. Verder wil hij inhoudelijk niet reageren, omdat er nog niet getekend is.

Otterspeer trainde de laatste drie seizoenen onder Gerard van Velde, eerst bij Team APPM en de laatste twee jaar bij beslist.nl. Hij reed daarvoor ook nog voor Team 1nP en het Gewest Zuid-Holland.

Onder Van Velde, die donderdag voor vier seizoenen bij zal tekenen als trainer van beslist.nl, werd de lange schaatser uit Gouda in het seizoen 2012-2013 derde op het NK en het WK sprint.

De afgelopen winter liep uit op een teleurstelling, omdat Otterspeer zich bij het Olympisch Kwalificatietoernooi niet wist te plaatsen voor de Spelen in Sotsji. Hij eindigde na de Spelen nog wel als tweede bij het NK sprint.

Eerder op woensdag bevestigde beslist.nl dat Ronald Mulder de omgekeerde weg zal bewandelen en BrandLoyalty zal verlaten voor de ploeg van zijn tweelingbroer Michel Mulder.

Kramer

Orie hoopt deze zomer ook nog Sven Kramer vast te leggen voor het nieuwe seizoen. De Fries is op zoek naar een nieuwe sponsor, omdat TVM gestopt is met de schaatsploeg. 

Orie vertelde vlak nadat het nieuws bekend werd dat Kramer zou breken met coach Gerard Kemkers al dat hij gesproken had met Kramer.

Aan het begin van deze maand stelde de bewegingswetenschapper dat er van beide kanten 'goede interesse' was.

Gebroeders Mulder definitief samen in één ploeg