Louis van Gaal is in beeld bij Manchester United om David Moyes als manager op te volgen. De Engelse topclub onderzoekt de mogelijkheid om de bondscoach van het Nederlands elftal na het WK in Brazilië aan te trekken.

Joel Glazer heeft vrijdag al een onderhoud gehad met Van Gaal. Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

De Amerikaan is samen met zijn broer Avram Glazer voorzitter van de raad van bestuur bij de Engelse landskampioen. Zij zijn zonen van Malcolm Glazer, die Manchester United in mei 2005 kocht.

Bij de Engelse topclub staat de huidige manager Moyes zwaar onder druk. De Schot volgde afgelopen zomer zijn landgenoot Alex Ferguson op bij 'The Red Devils', maar kan nog niet in de voetsporen treden van zijn illustere voorganger.

Manchester United kent een teleurstellend seizoen. Het werd in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Bayern München, is voortijdig uitgeschakeld in beide Engelse bekertoernooien en door de slechte resultaten in de Premier League zal de ploeg van de Nederlanders Robin van Persie en Alexander Büttner volgend seizoen niet uitkomen in de Champions League.

De 62-jarige Van Gaal moet er volgend seizoen voor zorgen dat United weer mee kan strijden om de landstitel in Engeland.

Spurs

De voormalige coach van Ajax, FC BarcelonaAZ en Bayern München was eerder dit seizoen al kandidaat bij Tottenham Hotspur, maar die aanbieding liet hij lopen.

Van Gaal heeft al laten weten dat hij na het WK stopt als bondscoach bij Oranje en alleen verder wil met zijn trainerscarrière als hij een aanbod krijgt van een Engelse topclub.