FC Groningen heeft in de slotfase drie punten overgehouden aan het thuisduel met NAC Breda. In de 92e minuut zorgde Filip Kostic voor de winnende treffer: 2-1.

Met 45 punten uit 32 wedstrijden staat Groningen stevig op de achtste plaats in de eredivisie, waardoor de ploeg van trainer Erwin van de Looi afkoerst op een plek in de play-offs om Europees voetbal.

NAC staat vijftiende met 34 punten en heeft vier punten meer dan RKC Waalwijk, dat onder de nacompetitiestreep bivakkeert.

Het zat NAC ook niet mee in de Euroborg. Het meeste balbezit was weliswaar voor Groningen, maar desondanks bleven de bezoekers uit Breda vrij eenvoudig overeind. Stipe Perica, de Kroatische huurling van Chelsea die weer eens in de basis mocht beginnen, dacht NAC in de 37e minuut op voorsprong te schieten.

De spits schoot de bal in eerste instantie op doelman Marco Bizot, maar kreeg de bal in de rebound wel langs de Groningse keeper. Verdediger Hans Hateboer stond echter nog in het doel om het schot van Perica weg te trappen; volgens de arbitrage was de bal de doellijn op dat moment nog niet volledig gepasseerd.

Strafschop

Bij FC Groningen kwam al het gevaar van Kostic. De Servische linksbuiten was zijn directe tegenstander Gill Swerts regelmatig te slim af en versierde tien minuten na rust een strafschop toen hij zijn been achter dat van Swerts haakte en gretig ging liggen.

Scheidsrechter Eric Braamhaar wees naar de stip en Nick van der Velden schoot Groningen vanaf elf meter op voorsprong.

De thuisclub zakte echter in de tweede helft steeds verder terug en moest in de 73e minuut de fraaie gelijkmaker van Perica incasseren. Hij leek NAC daarmee weer een kostbaar punt te bezorgen, tot Kostic in blessuretijd de ruimte kreeg om doeltreffend uit te halen: 2-1.

Ten Rouwelaar: 'Huilen of schreeuwen helpt nu niet'