De KNSB en NOC*NSF houden vast aan het Icedôme in Almere als topsportlocatie. Dat maakt de schaatsbond donderdag bekend.

Aanvankelijk moest het nieuwe schaatsstadion op 1 april de financiën rond hebben, maar de organisatie kreeg uitstel.

Nu is duidelijk dat de KNSB en NOC*NSF voldoende perspectief zien om met het Icedôme door te gaan. Binnenkort ondertekenen de drie partijen een contract.

De beslissing betekent voor Thialf in Heerenveen en TranSportium Zoetermeer dat hun geplande samenwerking om de plannen over te nemen niet doorgaat.

Almere wordt vanaf het seizoen 2016-2017 de nieuwe topsportaccomodatie van het Nederlandse langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten.

Bezwaar

Al in juli vorig jaar werd bekend dat Icedôme de voorlopig gunning kreeg waardoor Thialf vanaf eind 2016 de topsportstatus kwijtraakt en de schaatsers ook zullen gaan trainen in Almere. Het bezwaar van het stadion in Heerenveen tegen dat besluit werd afgewezen.

De komende tijd zal meer duidelijk worden over de details van het Icedôme. "Icedôme Almere rondt de komende weken een periode van intensief overleg af met diverse partijen over de exploitatie en koop/financiering van het complex." 

"In deze periode lag de focus op het verkrijgen van voldoende zekerheden dat de plannen werkelijk worden gerealiseerd conform het eerder gedane aanbod", luidt de verklaring van de KNSB en NOC*NSF.