Titelverdediger Bayern München heeft woensdag de halve finales van de Champions League bereikt. Na 1-1 vorige week bij Manchester United wonnen de Duitsers thuis met 3-1.

Het is de derde opeenvolgende keer dat Bayern de laatste vier van het miljoenenbal haalt. In 2012 en 2013 werd ook de eindstrijd bereikt. Bayern kan bovendien nog altijd de eerste club worden die de Champions League-winst prolongeert. 

De ploeg trainer Josep Guardiola moet in de halve finale zien af te rekenen met ChelseaAtletico Madrid of Real Madrid. Vrijdag wordt er geloot.

Haastig

Bayern plaatste zich niet zonder moeite voor de halve finales. Pas na rust en nadat de titelhouder op achterstand was gekomen, kwam de Bayern-trein op gang. Met een assist (met rechts) en een doelpunt (met links) was Arjen Robben weer heel waardevol voor de Duitse kampioen.

De thuisclub had lange tijd moeite om in de muur van Engelse verdedigers de rust en het overzicht te bewaren. Ook de zeer gedreven Robben maakte af en toe een gehaaste indruk.

Ondanks de defensieve instelling ging er van de 'Mancunians' in de eerste helft wel degelijk enig gevaar uit. Wayne Rooney, fit bevonden na een teenblessure, had in de beginfase te veel tijd nodig om in kansrijke positie tot een schot te komen. Antonio Valencia maakte een buitenspelgoal en een handsbal van verdediger Jerome Boateng liep voor Bayern met een sisser af, omdat de arbitrage opnieuw nog net buitenspel had geconstateerd.

Uithaal

Ook na rust had Bayern moeite om het positiespel van Guardiola te etaleren. United, dat moest scoren om door te komen, kreeg steeds meer vertrouwen en lef en dat werd in de 57e minuut beloond. De herstelde Patrice Evra haalde verwoestend uit na een voorzet van Valencia (0-1).

Lang kon de ploeg van manager David Moyes niet genieten van een verrassende voorsprong. Uit een prima aanval van Bayern kopte Mario Mandzukic amper een minuut later de gelijkmaker binnen, met dank aan de zwakke dekking van Evra (1-1). Nog geen tien minuten later schoot Thomas Müller de Duitsers op voorsprong, op aangeven van Robben (2-1).

Een kwartier voor tijd besliste de Nederlander met een individuele actie het duel. Via de voet van verdediger Nemanja Vidic schoot hij de 3-1 binnen, waarna alle hoop weg was bij United.

Robben: 'We kunnen veel beter'

Moyes: 'We hebben het onszelf moeilijk gemaakt'