Trainer Dick Advocaat ziet nog altijd mogelijkheden om de halve finales van de Europa League te bereiken met AZ. De Alkmaarders verloren vorige week de heenwedstrijd in eigen huis met 1-0 van Benfica.

"De kans dat we verder gaan in de Europa League is aanwezig", zei Advocaat woensdag op de persconferentie in Lissabon

"In het voetbal is alles mogelijk. Benfica is Europese top. Dat zijn wij nog niet. Maar in Alkmaar hebben we twintig minuten geweldig gespeeld en kansen afgedwongen tegen Benfica. Waarom zou dat donderdag niet weer kunnen?"

Advocaat hoopt dat de Portugezen denken dat ze al zo goed als zeker zijn van een plek bij de laatste vier. "Benfica heeft geweldige spelers, maar misschien onderschatten ze ons wel."

"Ik verwacht dat zij aanvallender gaan spelen dan in Alkmaar. Met onze snelheid voorin kunnen we wellicht een geniepig doelpunt maken. Dan wil ik het allemaal nog wel zien."

Beerens

Het duel in Lissabon begint donderdag om 21.05 in Estadio da Luz. De kans is volgens Advocaat groot dat Roy Beerens, die zondag tegen Roda JC zijn enkel verzwikte, aan de aftrap zal staan.

"Beerens verwacht zelf dat hij kan spelen. We moeten alleen uitkijken welke risico’s dat met zich meebrengt. Het is niet de bedoeling dat hij iets forceert en daardoor de rest van het seizoen niet zou kunnen spelen. De zijn ook belangrijk voor ons."

Het andere twijfelgeval in de selectie van AZ is Simon Poulsen, die met liesklachten kampt. "Poulsen had dinsdag niet zo’n goede dag. Hij had last van zijn blessure. We bepalen in de komende uren of hij wel of niet kan spelen."