McLaren-racedirecteur Eric Boullier geeft toe dat het verschil met Mercedes dit seizoen tot nu toe aanzienlijk is, maar hij heeft zich zeker nog niet neergelegd bij de dominantie van het Duitse Formule 1-team.

"We zullen proberen het gat met Mercedes zo snel mogelijk te dichten", zegt Boullier woensdag volgens Autosport.com. "Het gat is groot, maar een verschil van een seconde is zeker in te halen. Ik weet op welke gebieden we kunnen verbeteren, dus ik zou zeggen dat we Mercedes zeker zouden kunnen pakken."

Mercedes was in de eerste drie races van het nieuwe Formule 1-seizoen onklopbaar. Nico Rosberg won in Australië, terwijl teammaat Lewis Hamilton zegevierde bij de Grand Prix van Maleisië en Bahrein.

McLaren deed het in de openingsrace in Australië goed met een tweede plaats voor Kevin Magnussen en een derde plek voor Jenson Button, maar in de twee Grands Prix daarna kwam de Engelse renstal niet verder dan een zesde stek voor Button in Maleisië.

Boullier, die voor dit seizoen overkwam van Lotus, is het echter eens met de Britse coureur die stelde dat McLaren na Mercedes de snelste auto heeft. "Ook in Bahrein hadden we de beste van de rest kunnen zijn."

Een probleem met koppeling bij zowel Button als Magnussen zorgde er voor dat beide McLarens de finish niet haalden op het circuit in de woestijn van Sakhir. "Die problemen zijn opgelost, dat kon je dinsdag en woensdag zien bij de testsessies in Bahrein."

Ferrari

Ferrari heeft woensdag de tweede en laatste dag van die testsessies op het Bahrein International Circuit voortijdig moeten afbreken. De Italiaanse renstal heeft schade aan het chassis vastgesteld en wil dat nader laten onderzoeken.

Fernando Alonso zat woensdag achter het stuur van de rode bolide en de Spanjaard kon al na twaalf rondjes zijn auto in de garage parkeren.

Ferrari is het seizoen teleurstellend begonnen. Het team heeft zich in de eerste drie races nog niet kunnen mengen in de strijd vooraan.

Hamilton

Hamilton zette woensdag de snelste tijd neer in Bahrein, waar een dag eerder Rosberg nog de rapste was. De Brit kwam in totaal tot 120 ronden.

Giedo van der Garde kwam tot 77 ronden en de reservecoureur van Sauber noteerde de zevende tijd.

Mercedes overwoog vertrek uit Formule 1