AMSTERDAM - Nog voor het seizoen goed en wel begonnen is, maakte Ajax zondag het eerste binnenbrandje mee. Wesley Sneijder maakte tijdens de Johan Cruijff-schaal de 2-1 en reageerde daarna met zijn vuist in de hoogte en een welgemeend 'fuck you' in de richting van de bank.

Sneijder begon in het duel tegen Utrecht vanaf de reservebank en die frustratie kwam na het doelpunt naar buiten. "Maar die 'fuck you' was tegen mezelf hoor. Niet tegen de bank."

De jonge international navigeerde zich na afloop vakkundig uit de door hemzelf gegraven slangenkuil. "Iedereen die mij wat langer kent, weet dat ik zoiets nooit tegen de bank of tegen Koeman zou roepen.

Toen ik de 2-1 maakte, dacht ik dat het de winnende treffer was - Ajax verloor uiteindelijk met 2-4 - dat uitte zich in vreugde, maar ook in frustratie, woede, teleurstelling, eigenlijk alles door elkaar."

Koeman zei na afloop dat hij maandag wil spreken met zijn middenvelder. "Ik kon op de televisiebeelden wel iets uit zijn lipbeweging halen. Ik zal hem vragen waarom hij dit deed. Hij is niet de enige die teleurgesteld is. Ook Escudé en Grygera zijn dat. Sneijder is niet de enige die niet speelt. We zullen het daar nog eens met hem over hebben."