Feyenoord zal voor het WK van deze zomer geen onderhandelingen voeren met Stefan de Vrij (22) en Daryl Janmaat (24). Het contract van beide verdedigers loopt medio 2015 af.

Technisch directeur Martin van Geel van de Rotterdammers en de spelers willen buitenlandse interesse afwachten, zo meldt het AD.

Als Feyenoord erin slaagt om één of beide internationals te verkopen, werkt het een aanzienlijk deel van zijn resterende schuld weg, hoewel de nieuwe coach Fred Rutten een deel van de opbrengsten mag investeren in nieuwe spelers.

Eerder dit seizoen probeerde Feyenoord nog wel het contract van Janmaat te verlengen, zonder succes.

"Die gesprekken zijn stilgelegd, we wachten de zomer af", zegt Van Geel. "Bij De Vrij hebben wij al eerder besloten om tot na het WK te wachten."

Mocht er geen serieus bod worden uitgebracht op De Vrij of Janmaat, dan is de mogelijkheid aanwezig dat de contracten alsnog worden verlengd.

Kongolo

Met Terence Kongolo wordt nog wel onderhandeld. De eerste poging van Feyenoord om het in 2015 aflopende contract van de 20-jarige verdediger te verlengen mislukte.

"We praten met Terence, er is ons veel aan gelegen om hem langer te binden. Hij moet in de toekomst een belangrijke speler worden", aldus Van Geel.