Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp en Michaëlla Krajicek geselecteerd voor het play-offduel met Japan om een plaats in Wereldgroep II.

"Voor mij is dit het sterktste team voor deze ontmoeting. We hebben in Boedapest tijdens de poulefase een prestatie van formaat neergezet, het zou mooi zijn als we deze lijn nu kunnen doortrekken tegen het sterke Japan", aldus Haarhuis.

Het team plaatste zich in februari voor de play-offs door in de Hongaarse hoofdstad te winnen van Wit-Rusland, België, Luxemburg en Kroatië.

Het team van Haarhuis bestond in Boedapest uit Bertens, Krajicek, Hogenkamp en Lesley Kerkhove. Rus ontbrak bij deze wedstrijden omdat ze de voorkeur gaf aan het spelen van toernooien in Zuid-Amerika. 

Ze verkeert op dit moment niet in haar beste vorm, maar toch haalde de captain haar bij het team. ''Rus heeft op dit niveau meer ervaring en speelt graag op gravel'', lichtte Haarhuis toe.

Den Bosch

Het treffen wordt op 19 en 20 april gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch. Daar ligt dan voor de gelegenheid een gravelbaan. Op zaterdag worden twee enkelspelen afgewerkt. Zondag volgen nog twee enkelspelen en het afsluitende dubbelspel. 

De selectie van Japan is nog onbekend.

Als Nederland zich voor de Wereldgroep II plaatst van 2015, dan wordt groep I van de Europees/Afrikaanse zone na vijftien jaar verlaten. De Fed Cup-ploeg speelde voor het laatst in 1999 op het tweede mondiale niveau.