Merab Jordania gaat met de KNVB in gesprek over de invloed die Chelsea heeft bij Vitesse.

Onlangs deed de voormalige eigenaar van de Arnhemse club de uitspraak dat Vitesse geen kampioen mag worden van de Londense grootmacht. Dat werd later door Vitesse tegengesproken.

Jordania denkt echter dat hij de KNVB genoeg te vertellen heeft over de nauwe banden tussen beide clubs. "Zij willen precies weten hoe het zit", zegt hij tegen VI. "Ik zie het als mijn taak om de KNVB te vertellen wat er zich bij Vitesse allemaal afspeelt."

De Georgiër kreeg onlangs een stadionverbod van drie jaar wegens het bedreigen van algemeen directeur Joost de Wit. Toch sluit hij een terugkeer bij Vitesse op korte termijn niet uit.

"Of ik daadwerkelijk terugkeer? Er zijn altijd gesprekken. Als ik een mogelijkheid vind om terug te keren dan zal ik dat zeker niet laten. Alleen lukt dat niet met de mensen die er nu al zitten."

"Dat zal dan via een andere weg moeten gebeuren", aldus Jordania. "Welke weg dat is? Dat zullen we wel zien. Ze zijn niet zomaar van me af."

Van Ginkel

Tevens doet Jordania een boekje open over de transfer van Marco van Ginkel naar Chelsea van afgelopen zomer. "Wolfsburg wilde vorig jaar zomer vijftien miljoen euro betalen voor Van Ginkel. Hij ging uiteindelijk naar Chelsea. Het voelde alsof ik een speler weggaf."

"Zo van: hier heb je Marco, neem hem maar mee en bedenk zelf een leuk prijsje. Dat had weinig met onderhandelen te maken."