Het is nog onzeker of Cristiano Ronaldo dinsdag met Real Madrid in actie komt tijdens de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League.

''We kijken of hij 100 procent is'', zei trainer Carlo Ancelotti. ''Alleen dan zal hij spelen. We nemen geen risico met hem."

Ronaldo viel vorige week tijdens de eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund (3-0) uit met een lichte knieblessure. De Portugees speelde zaterdag niet tegen Real Sociedad omdat hij een vermoeide indruk op trainer Ancelotti maakte.

Maandagavond trainde Ronaldo opnieuw met Real, maar maakte de oefensessie niet af. Hij verliet het veld voortijdig en voelde weer aan zijn knie.

Zondag leek het meespelen van de Portugees nog niet in gevaar. Toen deed hij, net als de van ziekte herstellende Angel di Maria, zonder problemen mee met de training van de Madrilenen.

Lewandowski

Bij Dortmund keert spits Robert Lewandowski terug in de ploeg. De Pool was geschorst voor het heenduel in Madrid.

''Wie denkt dat ik er opnieuw vier ga maken tegen Real Madrid, is een beetje gek'', zei hij maandag met een glimlach. Vorig jaar maakte hij een kwartet doelpunten tegen de Madrilenen in het heenduel in de halve finales, dat Dortmund met 4-1 won.

''We hebben deze keer nog maar een minieme kans op de halve finales. We hebben ook een andere ploeg dan vorig jaar. Maar we kunnen nog steeds voor veel gevaar zorgen, mits we heel agressief spelen.''

Roman Weidenfeller lijkt dinsdagavond op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Borussia Dortmund tegen Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League. De doelman had maandag tijdens de training geen last meer van een armblessure.

Middenvelder Nuri Sahin mist het duel zo goed als zeker door een rugblessure. Trainer Jürgen Klopp mist ook al de langdurig geblesseerde middenvelders Sven Bender en Ilkay Gündogan. Daarbij is Sebastian Kehl geschorst.

Mourinho: 'Chelsea gaat het redden tegen Paris Saint-Germain'