Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord verwacht gezien de financiële situatie van de Rotterdammers op korte termijn een promotie naar de hoogste categorie 3.

Daarin plaatst de licentiecommissie van de KNVB de clubs in het betaalde voetbal die een gezond beleid voeren en ook gezond zijn. Toch waakt Gudde op de website nog voor te veel optimisme over de financiële toekomst van Feyenoord.

''We wisten dat we in het huidige puntensysteem ruim beloond zouden worden voor onder meer de getoonde begrotingsdiscipline en onze positieve bedrijfsresultaten. We hebben op dit moment echter nog steeds een negatief eigen vermogen."

"Aangezien je in mijn ogen pas gezond bent als je een stevig positief eigen vermogen hebt, vind ik een dergelijke indeling onlogisch'', zo bracht Gudde enige nuance aan.

Pendelen

Medio 2013 was het eigen vermogen van Feyenoord nog zes miljoen euro negatief, maar inmiddels is ook daarin alweer verbetering opgetreden. Niettemin vindt Gudde de komende indeling in categorie 3 wat aan de vroege kant.

''Het zal voor Feyenoord naar mijn inschatting regelmatig pendelen worden tussen categorie 2 en 3, afhankelijk van zaken als het meetmoment en bijvoorbeeld een enkele bescheiden financiële mee- of tegenvaller.''

Ruim drie jaar geleden zat Feyenoord nog in categorie 1, de gevarenzone van het betaalde voetbal. Onder leiding van Gudde heeft de directie een schuld van tientallen miljoenen euro's inmiddels vrijwel weggewerkt, ook dankzij de hulp van onder meer de Vrienden van Feyenoord.