Als het aan het Formule-1 team van Mercedes ligt, zal er dit jaar nog vaker een strijd op het scherp van de snede zijn tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

De teammaten vochten zondag bij de Grand Prix van Bahrein een fel duel uit om de zege, die uiteindelijk naar Hamilton ging. Mercedes is niet van plan in volgende races dit te voorkomen door teamorders uit te delen aan de coureurs.

"Teamorders - kunstmatige beperkingen - zijn zo ontzettend slecht voor de aantrekkelijkheid van de sport", vindt Mercedes-directeur Paddy Lowe volgens Autosport.com.

"Dus wij geloven dat we de coureurs moeten laten racen. Zeker in een situatie waarin wij een dominante auto hebben, wat nu het geval lijkt te zijn."

Volgens Lowe zouden teamorders alleen maar zorgen voor verliezers. "Wij moeten er voor blijven zorgen dat de races aantrekkelijk zijn, dat is waar het om gaat."

Prachtige show

Teambaas Toto Wolff is het eens met zijn collega. "Het was geweldig om de coureurs op een eerlijke manier tegen elkaar te zien racen en een prachtige show op te zien voeren, zonder elkaar in gevaar te brengen."

"Het wordt niet beter dan dit. Het was reclame voor de Formule 1 in een periode waarin een heleboel mensen negatief zijn over de sport."

Wolff geeft aan dat het team pas zal ingrijpen als Hamilton en Rosberg elkaar letterlijk in de wielen gaan rijden. "Als we wat voorvleugels verliezen, gaan we met ze praten. Maar zondag raceten ze op een fantastische manier."