Het aanvangstijdstip van de competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag van zondag is verzet van 12.30 uur naar 16.30 uur.

Dat maakt de KNVB maandag bekend. Ajax kan zondag de landstitel veroveren, maar is daarbij afhankelijk van het resultaat van Feyenoord op bezoek bij PSV. Die wedstrijd stond al gepland om 16.30 uur.

De betrokken clubs, gemeenten en televisiezender FOX hebben maandag overleg gevoerd, waarbij gekeken is naar sportieve redenen en overwegingen met betrekking tot de openbare orde.

De partijen delen de mening dat door het tegelijkertijd laten beginnen van Ajax-ADO Den Haag en PSV-Feyenoord 'sprake is van het meest sportieve en spannende scenario in de ontknoping van de eredivisie'.

Eerlijk

"Voor de KNVB staan de sportieve belangen altijd voorop. We streven naar het meest eerlijke scenario voor de ontknoping", aldus manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB.

"Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat dit door het verplaatsen van Ajax-ADO Den Haag nu beter gewaarborgd blijft. Je wilt de onderlinge invloed tussen de wedstrijden immers waar mogelijk uitvlakken."

De Boer

Ajax-coach Frank de Boer pleitte er zondag al voor om beide wedstrijden tegelijkertijd te laten beginnen.

"Het lijkt me niet handig als 50.000 mensen in of rond de Arena moeten wachten totdat Feyenoord is afgelopen. En wat denk je van al onze fans die in de stad gaan kijken? Dat is niet handig wat betreft veiligheid en zo.''

Ajax had afgelopen zondag al kampioen kunnen worden, maar dan hadden de Amsterdammers zelf van Vitesse moeten winnen en had Feyenoord thuis punten moeten verspelen tegen RKC Waalwijk. Vitesse-Ajax eindigde echter in 1-1, terwijl Feyenoord met 2-0 won van RKC.

De hoofdstedelingen kronen zich zondag alsnog voor de 33e keer tot landskampioen als ze in het duel met ADO Den Haag een beter resultaat behalen dan Feyenoord tegen PSV.