Kevin Durant heeft zondagavond tegen de Phoenix Suns voor het 41e NBA-duel op rij minimaal 25 punten gemaakt.

De vedette van Oklahoma City Thunder zorgt daarmee voor de beste reeks in vijftig jaar. Michael Jordan kwam in het seizoen 1986/1987 niet verder dan veertig wedstrijden op rij met ten minste 25 punten.

Durant hoeft nog maar twee spelers boven zich te dulden op de lijst van aantal duels achter elkaar met minimaal 25 punten: Wilt Chamberlain (80 duels, in 1961/1962) en Oscar Robertson (46 wedstrijden, in 1963/1964). 

Ondanks de 38 punten van Durant ging Thunder met 122-115 onderuit bij de Phoenix Suns, die in Goran Dragic (26 punten) en P.J. Tucker (22 punten) hun topschutters hadden.

De Suns bezetten nu de achtste plek in de Western Conference, aan het einde van de rit goed voor een plaats in de play-offs.

Nummer twee Thunder is al zeker van deelname aan het naseizoen. Door de nederlaag tegen Phoenix lijkt Oklahoma niet meer in staat om koploper San Antonio Spurs te bedreigen.

Trail Blazers

De Portland Trail Blazers plaatsten zich voor de play-offs. Na de 100-94 zege op de New Orleans Pelicans is de formatie zeker van in elk geval de achtste plaats in de Western Conference.

Met 25 punten en achttien rebounds was LaMarcus Aldridge op dreef bij de Trail Blazers.

Liefst twaalf clubs zijn nu al zeker van de play-offs: Miami Heat, Indiana Pacers, Toronto Raptors, Chicago Bulls, Brooklyn Nets, San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers, Washington Wizards, Portland Trail Blazers, Charlotte Bobcats en Houston Rockets.