De Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Fernando Alonso maken zich na de Grand Prix van Bahrein van afgelopen zondag zorgen over het niveau van hun wagen.

Hoewel beide oud-wereldkampioenen een incidentloze race beleefden, eindigden ze als negende (Alonso) en tiende (Raikkonen). Lewis Hamilton van Mercedes zette het duo op ongeveer een halve minuut.

"De wagens met een Mercedes-motor passeren ons heel eenvoudig op de rechte stukken", analyseert Raikkonen in gesprek met Autosport.com. "Een coureur van Force India stak me voorbij en het was net of ik in een andere klasse uitkwam."

"Ik was echt verbaasd", vervolgt Raikkonen. "Hij kwam net uit de pits, maar ik had ook nog maar een paar rondes op mijn banden afgewerkt. Ik kwam goed uit de bocht en toch haalde hij me in. Een antwoord van mij bleef uit."

Alonso

Alonso realiseert zich dat een negende plek het maximaal haalbare was. "We zijn geen negende en tiende geworden omdat we een crash hadden of met andere problemen kampten. Meer zat er gewoon niet in."

"Ik heb deze Grand Prix drie keer gewonnen, ik ben echt niet vergeten hoe ik hier moet rijden. Vandaag waren acht coureurs simpelweg beter dan wij."

De wereldkampioen van 2005 en 2006 beseft dat Ferrari de achterstand op Mercedes snel moet inlopen om nog kans te maken op de titel. "Hier moet een einde aan komen, te beginnen over twee weken in China. Ik zal niet rusten voordat dat ook gebeurt."