Fabian Cancellara heeft dankzij zijn zege in de Ronde van Vlaanderen een flinke sprong gemaakt op de UCI World Tour-ranking.

De 33-jarige Zwitser verruilt de negende voor de tweede plaats op de nieuwe ranking. Cancellara bezit 190 punten, acht minder dan lijstaanvoerder Alberto Contador.

Alexander Kristoff, vijfde in Vlaanderen, klimt van de zevende naar de derde plek met 151 punten. Peter Sagan (143 punten) en Sep Vanmarcke (140) completeren de top vijf.

Op plaats tien is Niki Terpstra de beste Nederlander. De renner van Omega Pharma-QuickStep legde zondag beslag op de zesde plek in de Ronde van Vlaanderen.

Ploegen

In het ploegenklassement nam Omega Pharma-QuickStep de leiding over van AG2R, dat naar de derde plaats is gezakt. Team Katoesja staat op de nieuwe lijst tweede.

Belkin wint veel terrein en bekleedt nu de negende in plaats van de veertiende positie. Giant-Shimano zakt een plaats en staat nu veertiende.

In het landenklassement neemt Nederland nog steeds de negende plaats in. Spanje, België en Australië vormen de top drie.