Roger Federer heeft Zwitserland een plek in de halve finales van de Davis Cup bezorgd. In het duel met Kazachstan haalde hij in Genève het beslissende punt binnen. Hij versloeg Andrei Goloebev in de vijfde en beslissende partij met 7-6, 6-2, 6-3.

Stanislas Wawrinka trok de stand in het duel met Kazachstan in de vierde partij gelijk, waarna Federer het winnende punt binnenhaalde.

Wawrinka, winnaar van de Australian Open, versloeg Michail Koekoesjkin met 6-7, 6-4, 6-4, 6-4. 

Federer toonde zich vervolgens de sterkste in de allesbeslissende partij. De mondiale nummer vier had in Genève slechts drie sets nodig tegen Goloebev, de nummer 64 op de ATP-ranglijst.

Italië

Zwitserland stuit in de halve eindstrijd op Italië. Andreas Seppi haalde hij in Napels het beslissende punt binnen tegen Groot-Brittanië. Hij versloeg James Ward in de vijfde en beslissende partij met 6-4, 6-3, 6-4.

Andy Murray slaagde er in zijn tweede enkelpartij niet in om Groot-Brittannië eigenhandig naar de halve finales te leiden. In de vierde partij tegen Italië ging de Britse kopman onderuit tegen Fabio Fognini. 

De Italiaan was in Napels met 6-3, 6-3, 6-4 te sterk voor Murray, waardoor het aankwam op de laatste partij. Daarin toonde Seppi zich dus sterker dan Ward, waardoor Italië een ronde verder mocht in de Davis Cup.

Frankrijk

Gaël Monfils sloeg Frankrijk ten koste van Duitsland naar de halve finales van de Davis Cup. In de vijfde en beslissende wedstrijd was hij voor eigen publiek in Nancy met 6-3, 6-2, 6-4 te sterk voor Peter Gojowczyk.

Duitsland had een droomstart in de kwartfinales. Na de eerste dag leidde de ploeg van captain Carsten Arriens met 2-0, maar in het dubbelspel brachten Julien Benneteau en Michael Llodra de spanning terug.

Daarna trok Jo-Wilfried Tsonga de stand in de vierde wedstrijd tegen Tobias Kamke gelijk. Monfils maakte het daarna voor Frankrijk af.

Frankrijk speelt in de halve finales tegen titelverdediger Tsjechië, dat met 5-0 van Japan won.