Ajax begint zondag met Bojan Krkic in de basis tegen Vitesse. De huurling van FC Barcelona zat afgelopen woensdag in het inhaalduel bij RKC Waalwijk nog negentig minuten op de bank.

Lesley de Sa is ten opzichte van de wedstrijd in Waalwijk gepasseerd. De enige andere mutatie bij Ajax is dat Nicolai Boilesen speelt in plaats van Christian Poulsen.

Boilesen staat links achterin, waardoor Daley Blind verhuist naar het middenveld.

Bij Vitesse staat Bernard Traoré in de spits; de Chelsea-huurling vervangt de geblesseerde Mike Havenaar.

Als Ajax wint van Vitesse én Feyenoord in eigen huis punten inlevert tegen RKC zijn de Amsterdammers al zeker van de landstitel.

Het is nog nooit gebeurd dat een club voor de tweede week van april landskampioen werd.

De aftrap in Arnhem is om 14.30 uur.

Opstelling Vitesse: Velthuizen, Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Vejinovic, Pröpper, Labyad; Atsu, Traore, Ibarra

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Bojan, Sigthorsson. 

Laatste onderlinge resultaten

Ajax 23 apr 2019
4 - 2
Vitesse
Vitesse 2 sep 2018
0 - 4
Ajax
Vitesse 4 mrt 2018
3 - 2
Ajax

Feyenoord-RKC

Feyenoord zal met vier wijzigingen in de basis proberen Ajax van de titel af te houden. Voormalig aanvoerder Graziano Pellè keert terug na vier wedstrijden schorsing en vervangt Mitchel te Vrede in de punt van de aanval.

Coach Ronald Koeman heeft in de strijd tegen het RKC van zijn broer Erwin Koeman ook een plaats ingeruimd voor Miquel Nelom, Wesley Verhoek en Ruud Vormer, waardoor Bruno Martins Indi, Ruben Schaken en Tonny Vilhena op de bank beginnen.

Ook Erwin Koeman heeft zijn basisteam op vier plaatsen veranderd ten opzichte van de thuiswedstrijd afgelopen woensdag tegen Ajax (0-2). Kenny Anderson, Mitch Apau, Joachim en Damiano Schet mogen beginnen aan het duel.

Zij nemen de plekken in van Peter Jungschläger, Jean-David Beauguel, Daniël de Ridder (allen op de bank) en Michael Lamey (geblesseerd).

Feyenoord kan in de strijd om plek twee weer vier punten voorsprong nemen op FC Twente, dat zaterdag met 2-0 won bij NAC Breda.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vormer; Verhoek, Pellè, Boëtius.

Opstelling RKC Waalwijk: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Gouano, Amieux; Sno, Anderson, Duits; Castelen, Schet, Joachim.

Laatste onderlinge resultaten

Feyenoord 6 apr 2014
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk 24 nov 2013
1 - 0
Feyenoord
RKC Waalwijk 14 apr 2013
1 - 1
Feyenoord