Bernie Ecclestone is ontevreden over de nieuwe regels in de Formule 1. De commerciële baas van de koningsklasse in de autosport dringt aan op veranderingen.

"De motoren zijn fantastisch. Ik kan het niet anders zeggen als je kijkt naar het vermogen dat ze produceren met de weinige brandstof", aldus Ecclestone in gesprek met Autosport.com.

"Ik denk echter niet dat ze geschikt zijn voor deze tak van autosport. Ze zijn eerder bedoeld voor touringcars dan voor de Formule 1."

Twee van de belangrijkste veranderingen ten opzichte van 2013 zijn de komst van de V6 turbomotoren en de maximale hoeveelheid brandstof van 100 kilo die een coureur mee mag hebben. Het geluid dat de nieuwe krachtbronnen voortbrengen, heeft tot veel kritiek geleid.

"Ik denk dat daar eenvoudig iets aan kan worden gedaan", aldus Ecclestone. "Gooi er gewoon 10 kilo brandstof bij of zo, daar zal iedereen het mee eens zijn."

Geruchten

Ecclestone wil de geruchten dat de racepromotors hem een brief hebben gestuurd om te klagen over de nieuwe regels niet bevestigen.

"Maar ik denk wel dat er iets moet veranderen. Zoals het nu gaat, is het onacceptabel voor het publiek. Mensen kopen tickets om naar de Formule 1 te gaan zoals zij die kennen."

Ondanks de klachten lijkt de Formule 1 volgend seizoen van elf naar dertien teams te worden uitgebreid. Volgens Ecclestone hebben de Amerikaanse renstal van eigenaar Gene Haas en een nog onbekend team toestemming gekregen om vanaf 2015 mee te rijden.

"Of ze dat ook gaat lukken, is weer een ander verhaal, maar ze krijgen in ieder geval groen licht'', zegt de 83-jarige Brit.

Todt

Jean Todt, de voorzitter van de internationale automobielfederatie FIA, vindt het te vroeg om nu al te oordelen over de impact van de andere regels. Hij begrijpt niet dat mensen nu al een dominant Mercedes vrezen.

"Mercedes, Renault en Ferrari wisten al jaren dat er in 2014 met een andere motor zou worden gereden. Mercedes heeft nu gewoon het beste ingespeeld op deze situatie. Zo werkt de Formule 1", vertelt de Fransman aan auto-motor-und-sport.de.

Todt belooft wel te kijken naar het geluid van de motoren. "Ik begrijp dat mensen het geluid te zacht vinden. We bestuderen opties om dit te verbeteren."

Het Formule 1-seizoen is zondag toe aan de derde race. Om 17.00 uur is de start van de Grand Prix van Bahrein.