FC Twente is op één punt van nummer twee Feyenoord gekomen. De Tukkers beëindigden zaterdag bij NAC Breda een serie van vijf uitduels zonder zege door met 2-0 te winnen.

Twente kende zo een goed slot van een slechte week, waarin het met 3-0 verloor bij Ajax en met 1-1 gelijkspeelde tegen ADO Den Haag.

FC Twente was de betere ploeg in het volgepakte Rat Verlegh Stadion. Net als vorige week tegen Ajax speelde de formatie niet altijd even efficiënt. Voorzetten waren vaak onzuiver, scherpte ontbrak er ook bij het afwerken.

Kyle Ebecilio en Andreas Bjelland stuitten al snel op doelman Jelle ten Rouwelaar. Quincy Promes gleed uit toen hij dacht te scoren.

NAC Breda kreeg ook kansen op een openingstreffer. Eerst miste Kees Kwakman en Rydell Poepon verzuimde even later een voet te zetten tegen een goede voorzet van Anouar Hadouir.

Twente-doelman Nick Marsman bracht zichzelf ook nog onnodig in de problemen. Hij vloerde aanvaller Jeffrey Sarpong buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Tom van Sichem bestrafte de overtreding met een gele kaart omdat Sarpong nog niet in scoringspositie was.

Gelukkig

FC Twente, dat door schorsingen en blessurers noodgedwongen in een andere formatie speelde dan de laatste weken, nam na 39 minuten enigszins gelukkig de leiding. Bjelland verlengde een hoekschop met het hoofd en Felipe Gutierrez had waarschijnlijk niet eens in de gaten dat hij de bal in het doel werkte (0-1).

Even na rust was het duel zo goed als beslist, toen Youness Mokhtar de bal op het hoofd van de vrijstaande Dusan Tadic legde (0-2). Bjelland voorzag de krachtmeting nog bijna van enige spanning. De lat voorkwam na 75 minuten dat hij in eigen doel schoot.

Twente staat nu op 56 punten, waar Feyenoord er 57 heeft. De Rotterdammers komen zondag nog in actie tegen RKC Waalwijk. Vitesse kan dan ook weer in punten gelijk komen met Twente. Dat lukt alleen als koploper Ajax wordt verslagen.