PSV heeft zaterdag slechte zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats, de plek die recht geeft op het spelen in de derde voorronde van de Champions League.

PSV verloor op bezoek bij sc Heerenveen met maar liefst 3-0 en is nog altijd de nummer vijf in de eredivisie. Met nog drie duels te gaan hebben de Eindhovenaren vier punten achterstand op nummer twee Feyenoord, dat morgen in actie komt tegen RKC Waalwijk.

Bilal Basacikoglu, Rajiv van la Parra en Alfred Finnbogason waren verantwoordelijk voor de Friese treffers. Nummer zes sc Heerenveen kwam op vijf punten van PSV.

PSV, met Adam Maher, Luciano Narsingh en Mathias Jörgensen in de basis, begon nog wel aardig aan de wedstrijd. Via Bryan Ruiz kreeg het ook twee mogelijkheden op een voorsprong. De huurling van Fulham kopte eerst recht op de vuisten van doelman Kristoffer Nordfeldt en schoot niet veel later voorlangs.

Volley

Hoewel PSV de bovenliggende partij was, was het sc Heerenveen dat het openingsdoelpunt maakte. Bilal Basacikoglu volleerde met links knap raak. PSV mocht blij zijn dat het halverwege bij 1-0 bleef, omdat Joey van den Berg en Basacikoglu grote kansen lieten liggen.

Na rust was het PSV dat sterker begon en ook de 1-1 had moeten maken, ware het niet dat spits Jürgen Locadia van dichtbij faalde. Even daarvoor zag Narsingh zijn inzet geblokt worden.

Sc Heerenveen wist er opnieuw van te profiteren. Invaller Van la Parra, hij verving de geblesseerde Basacikoglu, verschalkte met de buitenkant van zijn rechtervoet keeper Jeroen Zoet.

De sluitpost kreeg ook nog een derde doelpunt om de oren. Topscorer Finnbogason omspeelde Zoet en maakte zijn 26e van het seizoen.

Karim Rekik kreeg zijn zevende gele kaart van het seizoen en mist volgende week het duel van PSV met Feyenoord.

Wijnaldum: 'Normaliter zit de tweede plaats er niet meer in'

Ruiz: 'Het is voor mij een optie om bij PSV te blijven'

Faber: 'Het is allemaal niet goed genoeg'