Moreno Hofland heeft zaterdag de 41e Volta Limburg Classic op zijn naam geschreven.

De renner uit de Belkin-ploeg won na een rit over 196 kilometer door de Limburgse heuvels de sprint van het uitgedunde peloton.

Hij bleef in de straten van Eijsden de Italianen Sonny Colbrelli en Mauro Finetto voor. Michel Kreder eindigde als zesde.

Een kopgroep van zeven man bepaalde het beeld van de laatste dertig kilometer van de koers. Uit die groep bleven Rob Ruijgh en Marc de Maar het langst uit de greep van het peloton, maar op zeven kilometer van de meet werden ook zij bijgehaald.

Hofland won eerder dit voorjaar een etappe in Parijs-Nice.

Loorberg

Belkin maakte de koers in Limburg hard. Laurens ten Dam versnelde op de Loorberg en formeerde de kopgroep, waarin naast Ruijgh en De Maar ook de Italiaanse veteraan Davide Rebellin, Finetto en de Italiaan Nicola Boem zaten.

Hoewel Belkin met Ten Dam vertegenwoordigd was in de kopgroep, haalde de Nederlandse ploeg de koplopers toch terug om alles op de snelle benen van Hofland te zetten. De jonge sprinter stelde niet teleur.

Slagter

Tom-Jelte Slagter moest in de Grote Prijs Miguel Indurain genoegen nemen met de tweede plek.

De zege in de Spaanse eendagskoers ging op indrukwekkende wijze naar Alejandro Valverd. De Spanjaard van Movistar rondde bekwaam een solo af na een rit over 187 kilometer. Hij boekte al zijn zevende overwinning van dit seizoen.

Valverde had op de meet in Estella een minuut voorsprong op Slagter. De Rus Sergei Tsjernetski finishte als derde.