Robin van Persie herstelt voorspoedig van zijn knieblessure en komt vermoedelijk dit seizoen nog in actie voor Manchester United.

De Oranje-international moest half maart in het Champions League-duel van zijn club met Olympiakos van het veld met de kwetsuur en is sindsdien aan het revalideren.

"Robin is in Nederland en wordt daar behandeld. We worden dagelijks op de hoogte gehouden en het gaat steeds beter", aldus manager David Moyes. "Hij werkt hard om terug te komen. We gaan nog steeds uit van een herstel van vier tot zes weken.''

Moyes hoopt Van Persie dit seizoen nog in te kunnen zetten. ''Maar hij moet wel weer helemaal fit zijn. We zijn totaal afhankelijk van het medische team en van Robin."

"Hij weet zelf het beste hoe zijn lichaam voelt en al het hele seizoen laat hij dat aan ons weten. Hij zal nu ook de eerste zijn om te vertellen hoe het gaat'', stelt Moyes.

Even werd er door de blessure van Van Persie gevreesd dat het WK in Brazilië in gevaar zou zijn voor de Rotterdammer, maar dat is dus niet aan de orde.

Rooney onzeker voor tweede duel met Bayern