De topper in de Jupiler League tussen Willem II en FC Dordrecht is vrijdag in het voordeel van de Tilburgers beslecht. Willem II zegevierde in eigen huis met 3-1.

De Brabanders kwamen door de zege op een punt van koploper FC Dordrecht (64 om 65), dat wel een duel meer heeft gespeeld. De lijstaanvoerder heeft nog vier wedstrijden te gaan, Willem II moet er nog vijf spelen.

De ploeg van trainer Jürgen Streppel begon ijzersterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten was het raak. Ruud Boymans kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en schoot het leer vervolgens achter doelman Warner Hahn.

FC Dordrecht kwam er in de eerste helft niet aan te pas en mocht blij zijn dat na een kwartier spelen Hahn knap redding bracht op een kopbal van Ali Messaoud.

Tien minuten voor rust wist Willem II alsnog de 2-0 te maken. Na goed voorbereidend werk van Robbie Haemhouts verschalkte Bruno Andrade met een lage schuiver Hahn, die aan het einde van het seizoen naar Feyenoord vertrekt.

Na rust werd FC Dordrecht een stuk gevaarlijker en kreeg het in de eerste tien minuten via Rihairo Meulens twee grote mogelijkheden, maar beide inzetten van de aanvaller misten de overtuiging.

Opnieuw Boymans besliste halverwege de tweede helft met zijn 24e treffer van het seizoen het duel definitief in het voordeel van Willem II. De 3-1 van Paul Gladon was eentje voor de statistieken.

Monsterzege

Excelsior heeft een monsterzege op Telstar geboekt. De Rotterdammers wonnen met maar liefst 8-0 in Velsen. Lars Veldwijk scoorde driemaal. Kevin Vermeulen trof tweemaal doel. Adil Auassar, Ricky Kruys en Lars Hutten tekenden voor de overige treffers van Excelsior.

Lucinio Marengo bezorgde FC Volendam een zege bij Helmond Sport (0-1). Sander Keller had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege van Almere City op FC Oss (3-0).

VVV-Venlo boekte een zwaarbevochten zege op FC Emmen (2-1), dankzij treffers van Oguzhan Türk en Prince Rajcomar.

FC Dordrecht-trainer Van den Ham: 'Er is nog niets gespeeld'