Joël Veltman kan zondag zijn tweede landstitel met Ajax pakken. Als de Amsterdammers winnen bij Vitesse en Feyenoord verspeelt punten tegen RKC Waalwijk, dan is de 33e titel een feit.

"Ik denk dat het een beetje een geïmproviseerd feestje wordt mochten we in Arnhem al kampioen worden. Maar natuurlijk willen we de titel daar al pakken", zegt Veltman in een interview met NU.nl.

"Aan de andere kant is het ook mooi om een week later thuis tegen ADO Den Haag kampioen te worden, met 50.000 man in de Arena. Dan zijn we ook meteen op de plek van de huldiging. Maar goed, laten we eerst maar eens van Vitesse zien te winnen. Dat is lastig genoeg, gezien de eerdere resultaten in de Gelredome."

Ajax treft met Vitesse momenteel een club in crisis. Oud-eigenaar Merab Jordania verklaarde eerder deze week dat Vitesse geen kampioen mag worden omdat Chelsea niet wil dat de Arnhemmers net als de Engelsen uitkomen in de Champions League.

"Ja, ik heb het gelezen. Het is een raar verhaal, als het waar is. Maar ik denk niet dat het invloed heeft op de wedstrijd van zondag. Vitesse heeft een goed elftal. Ik verwacht dat ze er vol opklappen. Het kan daardoor een leuke wedstrijd worden, want wij willen ook drie punten. En dan zien we na afloop wel of we met de schaal staan."

Verantwoordelijk

Vorig jaar werd Ajax thuis tegen Willem II (5-0 winst) kampioen. Veltman kreeg in dat duel geen speeltijd. In totaal speelde hij vorig seizoen zeven eredivisiewedstrijden. 

"Vorig seizoen zat ik negen van de tien keer op de bank. Ik voel me nu meer betrokken en verantwoordelijk, omdat ik bijna alles gespeeld heb. Maar vorig jaar wilde ik wel net zo graag kampioen worden. Het was een heel leerzaam jaar, mijn eerste seizoen bij het eerste. En nu is het ook een leerzaam seizoen voor me."

Lees het volledige interview met Veltman waarin hij ook spreekt over zijn WK-kansen, zijn terugval en zijn contractverlenging tot 2018