Niki Terpstra wil zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen laten zien waartoe hij in staat is. De 29-jarige wielrenner wordt door zijn Belgische ploeg Omega Pharma-QuickStep uitgespeeld als één van de kopmannen.

"Ik ben klaar voor zondag'', zei de Noord-Hollander vrijdag. "Ik wil laten zien dat ik niet maar één dag goed ben, maar de hele lente goed kan zijn.''

Terpstra won eerder dit seizoen al Dwars door Vlaanderen en een rit en het eindklassement in de Ronde van Qatar. Ook reed hij een aantal fraaie ereplaatsen bij elkaar.

Die resultaten maken hem tot één van de grote kanshebbers op de zege in de klassieker. "Ik heb vertrouwen in een goed resultaat, al geeft dat natuurlijk wat druk. Maar ik houd van deze wedstrijden.''

"Of ik me realiseer hoe goed ik ben? Als ik mijn uitslagen bekijk, dan weet ik dat wel. Het gaat nu wat harder dan andere keren", deed Terpstra ook zijn zegje voor de camera van de NOS.

Zenuwachtig

Terpstra is samen met Tom Boonen de kopman van Omega Pharma-QuickStep. Van extra spanning is geen sprake. "Het is mooi om te horen. En het is mooi dat ik zo'n positie heb. Nee, zenuwachtig word ik er niet van."

"Zondag na de streep telt toch alleen maar de uitslag. Dan is die favorietenrol, die je van tevoren wordt opgelegd, niets meer waard."

Terpstra wilde niet veel kwijt over de tactiek die hij en zijn ploeggenoten zondag gaan hanteren. "De laatste keer dat we over de Paterberg gaan, is het nog zo'n tien kilometer tot de finish. Dan moeten we maar zorgen dat we er bij zitten."

"Als Tom erbij zit, doet hij zijn ding. Als ik erbij zit, doe ik mijn ding. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we het wel."

Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen