Robert Gesink is volledig hersteld van zijn fysieke klachten die hem half maart dwongen tot opgave in de Tirreno-Adriatico. De renner van Belkin maakt volgende week zijn rentree in de Ronde van Baskenland.

Gesink is samen met Bauke Mollema kopman in de koers in Spanje. "Dit is een wedstrijd uit de WorldTour en dus een hoofddoel voor ons'', aldus ploegleider Merijn Zeeman.

Gesink stapte af in de vierde etappe van de Tirreno met klachten aan zijn urinewegen. "Ik voel me goed en kijk er erg naar uit om weer te gaan koersen. Baskenland is een mooie koers'', aldus de renner uit Varsseveld, die in 2011 al eens als derde eindigde.

Mollema werd een jaar later derde in het eindklassement. "Ik vind dit een van de mooiste gebieden in Spanje. Het fietsen leeft enorm in deze regio. Er komen altijd veel fans op de koers af en ze kennen ook echt alle renners. Ze hebben veel respect voor ons en dat is mooi om te zien'', aldus de Groninger.

Prioriteit

Ploegleider Zeeman wil graag scoren in Baskenland: "Tot nu toe kennen we wisselend succes. In Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië verspeelden we door pech een goed klassement."

Het is duidelijk dat we in Baskenland op zoek gaan naar een mooi resultaat. Het klassement heeft de prioriteit, maar we zullen elke etappe zoeken naar de kansen op dagsucces.'

Zeeman en zijn collega Erik Dekker nemen naast Gesink en Mollema ook Stef Clement, Jack Bobridge, Jonathan Hivert, Paul Martens, Lars Petter Nordhaug en David Tanner mee naar Spanje.

De Ronde van Baskenland begint maandag 7 april met een heuvelachtige etappe rond Ordizia en eindigt 12 april met een tijdrit in Markina-Xemein.