Viktor Noring heeft vrijdag voor twee jaar getekend bij sc Heerenveen. De 23-jarige doelman uit Zweden komt over van het Noorse FK Bodø/Glimt en kan pas vanaf komend seizoen spelen in het Abe Lenstra Stadion.

Dat meldt sc Heerenveen op de clubsite.

De 1.96 meter lange Noring kwam in eigen land jarenlang uit voor Trelleborgs FF en werd door die club in 2012 verhuurd aan Malmö FF en in 2013 aan Celtic.

De eenmalig international van Zweden hoopt uit te groeien tot de eerste doelman in Friesland. "Ik focus me altijd op mijn eigen spel, wil beter worden en presteren. Het is aan mij om te laten zien dat ik de beste ben."

Zijn landgenoot Kristoffer Nordfeldt is momenteel de nummer één onder de lat, maar hij heeft al aangegeven dat hij in de zomer wil vertrekken bij Heerenveen. Brian Vandenbussche is de tweede keeper van de huidige nummer zes van de eredivisie, maar de Belg heeft een aflopend contract en keert waarschijnlijk terug naar zijn vaderland.

Noring zal in de komende periode alvast meetrainen met Heerenveen om zo te kunnen wennen aan zijn nieuwe omgeving. "Eigenlijk is dit ideaal. Ik heb tijd om de club en de mensen te leren kennen en een huis te zoeken, mijn leven te organiseren."