Merab Jordania biedt Joost de Wit zijn excuses aan. De voormalig eigenaar van Vitesse zou de algemeen directeur van de Arnhemmers herhaaldelijk hebben bedreigd.

De Wit heeft aangifte gedaan tegen Jordania, omdat de oud-bewindsman had gezegd dat hij de vingers van de directeur zou afhakken.

De Georgiër gaf eerder deze week toe dat die beschuldigingen kloppen, maar geeft ook aan dat de dreigementen niet serieus waren.

Op vrijdag zegt Jordania tegen de NOS dat hij zijn excuses aanbiedt aan De Wit "als hij zich daadwerkelijk zo (bedreigd, red.) heeft gevoeld. Ik ben niet trots op wat er is gebeurd."

Kop koffie

Jordania geeft aan zich weinig zorgen te maken over het onderzoek. Hij is een aantal uur bij de politie geweest en heeft daar naar eigen zeggen een "gezellige kop koffie" gedronken.

De 53-jarige oud-spelersmakelaar blijft achter zijn uitspraken van dinsdag in De Telegraaf staan dat Vitesse van Chelsea geen kampioen mag worden. Chelsea en Vitesse hebben ontkend dat de club uit Londen niet wil dat de Arnhemmers de landstitel pakken.

Alle commotie heeft hem niet 'verbitterd' gemaakt, zegt Jordania. "Eerder teleurgesteld."

Bosz: 'Lulverhaal dat Vitesse geen kampioen mag worden'

Protestmars Vitesse-fans voor duel met Ajax