Vitesse kan zondag in het thuisduel met Ajax mogelijk geen beroep doen op Mike Havenaar.

"De mensen die mij kennen en met mij gewerkt hebben zullen het niet in hun botte hoofd halen te denken dat ik geen kampioen zou willen worden. Mensen die dat wel beweren, komen aan mijn integriteit. Dat moet je nooit doen", vertelde Bosz volgens Voetbal International.

"Dit slaat nergens op. Denk je dat ik echt een wedstrijd weg zou geven? Denk je dat ik me door Londen laat zeggen wie ik opstel? Ik hoop hiermee voldoende te hebben gezegd: dit is één lulverhaal.'

Bosz merkte dat alle verhalen invloed hadden op zijn spelersgroep. "De jongens lezen ook kranten en kijken ook op internet. Daarom hebben we aan het begin van deze week de spelers ook toegesproken. Vervolgens ging de focus op Ajax."

Havenaar

Het is nog maar de vraag of de Arnhemmers zondag in de thuiswedstrijd tegen de koploper van de eredivisie kunnen beschikken over Mike Havenaar. De aanvaller trainde vrijdag voor het eerst mee sinds hij vorige week tegen sc Heerenveen een enkelblessure opliep.

"Bertrand Traoré zou een goede vervanger zijn van Mike", aldus Bosz op de website van Vitesse. Vermoedelijk wordt na de training van zaterdag bekeken of Havenaar inzetbaar is.

Nummer vier Vitesse is ondanks een matige serie nog altijd in de race voor de tweede plek, die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

"We willen bij de eerste vier eindigen. Dan moet er zondag gewonnen worden. En als het dan tegen Ajax gebeurt, is het extra mooi", zei Bosz.

Motivatie

Bosz stelt zondag met een goed resultaat en passant het kampioenschap van de Amsterdammers uit. "Het is voor ons wel een extra motivatie. Ik moet er niet aan denken."

Overigens heeft Ajax aan alleen een zege op Vitesse niet genoeg om zondag al de titel veilig te stellen. De Amsterdammers moeten tegelijkertijd hopen dat Feyenoord in eigen huis averij oploopt tegen RKC Waalwijk.

Jordania verontschuldigt zich voor bedreigingen